top of page
Design uten navn-2.png

Spørsmål og svar til foresatte om
Avlastning med overnatting hos Aktiv og Ung

Hvem er Aktiv og Ung?

siden 1997 (1).png

Aktiv og Ung har siden 1997 arrangert turer for barn og ungdom fra hele Østlandet. Vi har kontor i Oslo og drar på turer til Norefjell. Vi er også i gang med å etablere oss i Innlandet, med base i Elverum og Trysil. 

 

Aktiv og Ung har rammeavtaler med flere store kommuner på Østlandet blant annet Oslo, Drammen og Asker. Vi tilbyr våre tjenester til alle kommuner og har deltagere fra for eksempel Hvaler, Fredrikstad, Kongsberg, Indre Østfold, Oslo, Drammen, Asker, Enebakk og Lillestrøm. 

I tillegg til helgeturer arrangerer vi ferieturer og miljøarbeid

Hvilke barn passer Aktiv og Ung for?

Barna som er med oss er fra 8 til 18 år, og har vedtak om avlastning via barnevern eller andre kommunale instanser som Søknadskontorer eller Pleie og Omsorg. 

 

Aktiv og Ung kan være et alternativ til besøkshjem for barn som ønsker å være i aktivitet sammen med jevnaldrende

 

Barna som er med oss bor hos biologiske foreldre, fosterforeldre eller på institusjon. 

   

A&U-Bobler1.png
Kollasj Foto Boks Ferie Sommer Hilsen Kort.png

Hvor bor barna når de er på tur?

Aktiv og Ung har to hus og en leilighet i Noresund kommune. Alle eiendommene er tilrettelagt for aktiviteter både inne og ute gjennom hele året. 

Husene ligger en liten kjøretur unna Norefjell skisenter og i nærheten av en stor innsjø som heter Krøderen, som blir brukt mye om sommeren. Leiligheten blir brukt til barn som trenger ekstra tett oppfølging og mindre grupper.  

Hvem jobber hos Aktiv og Ung?

Våre ansatte har bakgrunn innenfor flere forskjellige fagområder. Dette ser vi som en styrke siden vi møter barn og ungdom med mange ulike behov. Vi har ansatte som er eller på vei til å bli  lærere, psykologer, sykepleiere, førskolelærere, barnevernspedagoger og barne- og ungdomsarbeidere. 

Felles for alle er at de er engasjerte, dyktige og tydelige voksenpersoner som ønsker å utgjøre en forskjell i barn og ungdommers liv.

ArmerBakfra_v02.jpg

Hvordan er gruppene organisert?

A&U-Bobler9.png

Det er maks åtte deltagere på en gruppe og alltid to ledere. Det er de samme barna og lederne som drar på tur hver helg. Gruppene blir satt sammen etter alder og hvor vi tror barna vil trives og passe best inn. 

Per i dag har vi i overkant av 40 barn som er med oss på tur i helgene. Disse er fordelt på tre team og seks grupper som drar på tur hver tredje helg. I løpet av et år er det til sammen 15 helger per gruppe.

Hvordan samarbeider Aktiv og Ung med foresatte?

Aktiv og Ung har tett samarbeid med foresatte. Før hver helg tar en fra ledelsen kontakt på telefon og forteller hva som skal skje kommende helg. Når barna blir levert etter endt helg er det naturlig med en prat med lederne som har være med på tur om hvordan helga har gått. Har det oppstått situasjoner i løpet av helga som vi mener dere trenger å vite om ringer vi og diskuterer disse med dere.

 

Hvert år gjennomfører vi også en anonym brukerundersøkelse der foresatte og barna kan fortelle hva de synes om tilbudet til Aktiv og Ung. Siste undersøkelse hadde vi i desember 2021 og vi fikk veldig mange positive tilbakemeldinger.   

Skjermbilde 2022-01-14 kl. 14.44.24.png
Aktiviteter kollage.png

Hvilke aktiviteter gjør barna når de er på tur?

Gjennom året gjør vi mange spennende aktiviteter. Om vinteren er vi i bakken på Norefjell og står på ski og snowboard. Vi har noen deltagere som har stått mye i bakken og noen som er helt nybegynnere. Har barna ikke stått på slalåm eller snowboard tidligere hjelper lederne de i bakken. De kan låne alt utstyr av oss inkludert heiskort. 

 

Når det ikke er åpent i skisenteret gjennomfører vi andre aktiviteter som blant annet Paintball, Go-kart, Bading, Båtkjøring, Vannsport, Teltturer, Ballspill, Skating, Sykling, Luftgevær, Playstation, Badeland,  Brettspill, Skattejakt, Slakline og mye annet gøy.

Fokuset vårt er positive mestringsopplevelser tilpasset hver enkelt.  

Hvordan går vi frem om vi ønsker at barnet vårt skal være med Aktiv og Ung på tur?

  1. Ta kontakt med deres kontaktperson i kommunen. Mange har krav på avlastning (f.eks fosterforeldre) andre må kanskje argumentere for hvorfor de trenger det. 

  2. Saksbehandler eller dere tar kontakt med Aktiv og Ung

  3. Vi avtaler et møte på kontoret vårt med dere og barnet

  4. Hvis barnet ønsker å være med etter møtet, finner vi en plass på en passende gruppe og starter opp 

A&U-Bobler7.png
A&U-Bobler2.png

Har dere en side som er tilpasset barn som ønsker å vite litt mer om Aktiv og Ung?

Ja, faktisk. Dere kan følge denne linken til siden for nye deltagere​.

En video som viser litt av det vi gjør når vi er på tur. 

Ønsker dere å komme i kontakt med oss kan dere nå oss på:

Tlf: 22 60 55 44

E-mail: kontakt@aktivogung.no 

Dere kan lese enda mer om Aktiv og Ung her.

bottom of page