top of page
A&U-Facebookheader-1.png

Velkommen til Aktiv og Ung

Hvis du leser dette har du enten nettopp blitt en del av Aktiv og Ung eller vurderer å bli med oss på tur i nær fremtid. Her skal vi prøve å besvare noen spørsmål som vi vet mange har om Aktiv og Ung

Hva er Aktiv og Ung?

siden 1997 (1).png

Aktiv og Ung driver med aktiviteter for ungdom i helger og ferier. Målet når vi drar på tur er at alle skal trives og ha det gøy, og vi driver med mange spennende aktiviteter.

Du drar på tur med en gruppe på inntil 8 barn/ungdom som er omtrent på din egen alder.  Det er med to voksne som er ledere for gruppa som passer på at dere har det bra og gjennomfører aktiviteter med gruppa. Du møter de samme lederne og barna/ungdommene hver helg, så du vil bli veldig godt kjent med de andre på gruppa.

Her er en video fra sommeren 2018 som viser noen av aktivitetene vi gjør når vi er på tur. 

Hvilke aktiviteter gjør man på Aktiv og Ung?

Gjennom året gjør vi mange spennende aktiviteter. På vinteren så er vi i bakken på Norefjell og står på ski og snowboard. Vi har noen deltagere som har stått mye i bakken og noen som er helt nybegynnere. Har du ikke stått på slalåm eller snowboard før hjelper lederne deg i bakken. Du kan låne alt utstyr av oss inkludert heiskort. 

 

Når det ikke er åpent i skisenteret gjennomfører vi andre aktiviteter som blant annet Paintball, Go-kart, Bading, Båtkjøring, Vannsport, Teltturer, Ballspill, Skating, Sykling, Luftgevær, Playstation, Badeland,  Brettspill, Skattejakt, Slakline og mye annet gøy.

Aktiviteter kollage.png
0386_v02A.jpg

Hvor ofte drar man på tur?

Hvis man blir med på en gruppe drar man på tur hver tredje helg gjennom hele året. Vi har sommer og juleferie som skolene. Dette blir til sammen 15. helger i løpet av et år. Oversikt over helgene finner du på våre nettsider. 

Hvis du ønsker, så kan du også være med på tur i Sommerferien, Påskeferien, Høstferien og Vinterferien.

Må jeg være med på alle aktiviteter?

Nei, det må du ikke. 

Ingen som er med Aktiv og Ung på tur blir tvunget til å være med på en aktivitet de ikke vil være med på. Alle motiveres til å prøve nye ting og delta. De voksne legger tilrette for opplæring og støtte i nye aktiviteter, men presser ingen til å bli med.  

ArmerBakfra_v02.jpg
iphone-12-.jpg

Kan jeg ha med telefon?

Ja, du kan ha med telefon.

Men det anbefales ikke å ha med dyre ting som kan gå i stykker under aktivitet. Gruppen din kan ha regler for mobilbruk, som for eksempel at man ikke skal bruke mobilen under aktivitet eller ved matbordet. 

Trenger jeg å ha med noe utstyr og lommepenger?

Det er viktig at du pakker med klær tilpasset årstiden, da vi er ute hele året. I tillegg må alle ha med sengetøy eller sovepose. 

Bortsett fra dette er det ikke nødvendig å ha med noe utstyr. Har man for eksempel egne ski eller snowboard, kan man selvfølgelig ta med det, men Aktiv og Ung har utstyr til alle.

 

Når det gjelder lommepenger er det ikke nødvendig, men det er lov å ha med noen penger til lørdagsgodt. 50 til 100 kroner er nok.  

A&U-Bobler7.png
A&U-Bobler9.png

Hvem er de andre barna/ungdommene på gruppa?

De andre som er med på gruppa kan komme fra hele Østlandet. Vi prøver å sette sammen grupper med barn og ungdommer på omtrent samme alder og som vi tror vil trives sammen. Hvis man ønsker å være med på tur har vi et møte på våre kontor før første helg. Da prøver vi å bli litt kjent med deg så vi kan finne en gruppe som kan passe bra for deg. 

bottom of page